Троє топ-посадовців зацікавили НАЗК

Читать на русском
НАЗК перевірить декларації заступника міністра економрозвитку, ректора КНУ та голови Запорізької ОДА.

Декларації першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова, ректора КНУ ім. Шевченка Леоніда Губерського та голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля пройдуть повну перевірку НАЗК.

Таке рішення ухвалили на засіданні агентства в четвер, 28 вересня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

В агентстві відзначають, що за перевірку декларацій проголосували всі три члени НАЗК, у тому числі Олександр Серьогін, який на момент обрання до агентства працював в Інституті міжнародних відносин КНУ ім. Шевченка.

«Серьогін зміг підтримати це рішення в зв'язку з тим, що 6 вересня НАЗК дозволило членам агентства, які мають конфлікт інтересів, голосувати на засіданні за наявності зовнішнього контролю», – йдеться в публікації.

Відзначається, що в Нефьодова перевірять доходи за 2015 та 2016 роки. Минулого року він задекларував 496,962 тис. грн.

При цьому підкреслюється, що голова Запорізької ОДА Бриль сам звернувся до НАЗК із проханням перевірити його декларацію. В 2016 році він задекларував 270 032 грн доходів.

НАЗК перевірить декларації ДейдеяНАЗК почало повну перевірку електронних декларацій за 2015 і 2016 роки депутата Євгена Дейдея.

Раніше він заявив, що подав е-декларацію за 2015 рік, однак вона не була опублікована в реєстрі декларацій у зв'язку з рішенням Служби безпеки України. В травні поточного року Бриль звільнився в запас із СБУ, в зв'язку з чим його декларація за 2016 рік була опублікована в реєстрі.

Раніше НАЗК розпочало повну перевірку е-декларацій депутатів Дениса Дзензерського та Костянтина Жеваго.

Також НАЗК зацікавилося польотом Кличка зі столичними забудовниками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: