Нардеп розповіла, яку допомогу НАТО надасть Україні

Читать на русском
Північноатлантичний Альянс (НАТО) має намір надати допомогу Україні в сфері стратегічних комунікацій.

Північноатлантичний Альянс (НАТО) має намір надати допомогу Україні в сфері стратегічних комунікацій.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала депутат Верховної Ради від фракції БПП, голова української делегації в Парламентській асамблеї Організації Північноатлантичного договору (ПА НАТО) Ірина Фриз, передає «Слово і Діло».

Голосування щодо Донбасу: чиї голоси стали вирішальнимиПоказуємо, як парламент голосував за доленосні для Донбасу закони – про реінтеграцію окупованих територій та продовження особливого статусу.

Зокрема, депутат повідомила, що в неділю на Постійному комітеті громадянського виміру безпеки Парламентської асамблеї НАТО в Бухаресті (Румунія) був ухвалений проект резолюції «Протистояти використанню інформації як зброї».

«Документ передбачає розширення допомоги країнам-партнерам, зокрема Грузії, Молдові та Україні, у сфері стратегічних комунікацій», – написала Фриз.

Згідно з цим проектом резолюції, країни Альянсу публічно визнали, що кампанії з дезінформації та підриву спрямовані на ослаблення й дестабілізацію євроатлантичної спільноти та її інтеграційних процесів.

Встановлено, що країни-члени НАТО мають розробити й створити спеціальні підрозділи у взаємодії з приватними медіа-компаніями з метою постійного моніторингу появи фейкових новин, ворожої пропаганди та протидії їм за допомогою фактів.

«Резолюція також закликає збільшити фінансування інститутів Альянсу й спільних установ у інформаційній сфері, зокрема відділу громадської дипломатії НАТО й відповідних центрів компетенції», – зазначає Фриз.

Нагадаємо, в Україні вперше пройде Парламентська асамблея НАТО.

Відзначимо, екс-заступник генсекретаря НАТО назвав умови вступу України до Альянсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: