В Україні виготовили першу партію зброї, що відповідає всім стандартам НАТО – фото

Читать на русском

В Україні презентували першу партію автоматичних карабінів M4-WAC-47, виготовлених спеціально для потреб української армії й таких, що відповідають усім стандартам НАТО.
Фото: Укроборонпром

В Україні презентували першу партію автоматичних карабінів M4-WAC-47, виготовлених спеціально для потреб української армії й таких, що відповідають усім стандартам НАТО.

Про це повідомила прес-служба «Укроборонпрому», передає «Слово і Діло».

Відзначається, що зброя є спільним проектом держпідприємства «Укроборонсервіс» та американської компанії Aeroscraft і виготовляється в Україні на основі ліцензії від уряду США.

«Перша партія M4-WAC-47, створена ДП «Укроборонсервіс», що входить до складу «Укроборонпрому», спільно з американською компанією Aeroscraft, будуть надані представникам Збройних сил України, Національної гвардії та інших силових структур для проведення всебічних випробувань. Така процедура є обов'язковою умовою для прийняття на озброєння будь-якого зразка озброєння», – йдеться в повідомленні.

Під час випробувань карабіна будуть перевірені бойові та експлуатаційні властивості, як у калібрі 7,62 мм, так і 5,56 мм. Крім того, можлива адаптація озброєння до патрона калібром 5,45х39, який також використовується в українській армії, та до інших новітніх типів боєприпасів.

OCCRP: Україна виступає посередником у постачанні зброї з ЄС до АфрикиУкраїнські оборонні підприємства замішані в схемах відмивання зброї з ЄС і подальших поставках до Африки та на Близький Схід.

«Автоматичний карабін M4-WAC-47 дає можливість перейти української армії та оборонній промисловості на стандарти НАТО власними силами. Завдяки зброї, яка виготовлятиметься на українських підприємствах, будуть не лише створені нові робочі місця й збільшені податки, а й підвищиться технологічність виробництва. Ця зброя, як і інші спільні проекти з країнами-членами НАТО, є залізним доказом того, що Україна та Альянс прискорюють інтеграційні процеси», – заявив генеральний директор «Укроборонпрому» Роман Романов.

Раніше головний військовий прокурор України Анатолій Матіос висловив переконання, що кожен українець повинен мати зброю для захисту свого життя.

Нагадаємо, в Генштабі прокоментували чутки про хімічну зброю на складах у Калинівці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: