Частина батальйонів ЗСУ вже сумісні з військами країн НАТО – Муженко

Читать на русском
Начальник Генерального штабу розповів про поточні результати спільної з НАТО підготовки українських військових.
Віктор Муженко

На даний момент уже 9 батальйонів Збройних сил України сумісні з військами країн НАТО.

Про це в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» повідомив начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко, передає «Слово і Діло».

«Триває підготовка батальйонів за допомогою іноземних фахівців, яка почалася ще в 2015 році. Сьогодні в Україні перебувають інструктори й військовослужбовці зі США, Канади, Великобританії, Литви, Латвії, Естонії, Польщі... І ми на сьогодні досягли відповідної сумісності як мінімум на тих дев'яти батальйонах, які вже пройшли підготовку», – розповів він.

Начальник Генштабу уточнив, що йдеться про підрозділи механізованих, високомобільних десантних військ і особовий склад частин спеціального призначення.

При цьому, за словами Муженка, ця співпраця – взаємовигідна, оскільки військовослужбовці країн Альянсу також вносять корективи до своїх програм підготовки з урахуванням досвіду українських військових.

«Крім того, за основу беруться стандарти НАТО, які адаптуються до наших умов з урахуванням набутого нами досвіду проведення бойових дій. До речі, військовослужбовці країн НАТО вже вносять зміни й корективи до своїх стандартів з урахуванням нашого досвіду. Тобто у нас не просто сліпе копіювання, а творчий підхід до відпрацювання відповідних стандартів з урахуванням набутого бойового досвіду», – розповів начальник Генерального штабу.

Нагадаємо, в середу, 4 жовтня, у Верховній Раді планують розглянути питання відставки Муженка у зв'язку з вибухами на складі боєприпасів у Калинівці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: