Екс-заступник генсекретаря НАТО назвав умови вступу України в Альянс

Читать на русском
Екс-посол США в Російській Федерації прокоментував можливий вступ України і Грузії до Північноатлантичного альянсу.
Александр Вершбоу

Американський дипломат, колишній посол США в Росії і екс-заступник генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу підтримує вступ України до Північноатлантичного альянсу.

Про це він заявив в інтерв'ю Радіо Свобода, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Я продовжую абсолютно підтримувати бажання України та Грузії вступити в НАТО. Україна наразі не є офіційним кандидатом, я думаю, вона усвідомлює, що протягом наступних трьох чи чотирьох років їй багато чого треба зробити, щоб підготувати себе і презентувати себе більш переконливо. Грузія ще далі від цього. Але обидві країни вочевидь перебувають у складних геополітичних місцях, тому переконати всіх союзників не буде просто. Але я б однозначно рекомендував Грузії не здаватися, Україні не відмовлятися від своїх найбільших амбіцій. І раніше чи пізніше – сподіваюсь, що раніше – умови зміняться, і союз НАТО зробить те, що обіцяв у 2008 році», – підкреслив Вершбоу.

Він також розповів про те, що можуть зробити демократичні країни для того, щоб ефективно протистояти російській пропаганді і дезінформації.

«Я думаю, що дуже важливим є, перш за все, інформувати наших громадян про ці загрози, щоб вони ставилися більш пильно та скептично до інформації, яку вони отримують, щоб ними не можна було так легко маніпулювати», – зазначив дипломат.

Нагадаємо, в Україні виготовили першу партію зброї, що відповідає всім стандартам НАТО.

Раніше начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що частина батальйонів ЗСУ вже сумісні з військами країн НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: