В ООН назвали кількість дітей, що постраждали від збройних конфліктів

Читать на русском
У 2016 році в збройних конфліктах у всьому світі постраждали або загинули більш ніж 8 тисяч дітей.

У 2016 році в збройних конфліктах у всьому світі постраждали або загинули понад 8 тисяч дітей.

Про це йдеться в доповіді «Діти та збройні конфлікти» генсека ООН Антоніо Гутерриша, повідомляє Associatad Press, передає «Слово і Діло».

У доповіді зазначено, що майже половина постраждалих і жертв серед дітей – близько 3,5 тис. – припадає на Афганістан. За минулий рік у зоні сирійського конфлікту постраждали понад 2 тис. дітей, ще 1,3 тис. неповнолітніх стали жертвами конфліктів у Ємені та Сомалі.

Миротворці ООН в Європі: куди відправляли й чого досягли?Ми вирішили відстежити, в які країни Європи вводилися миротворці ООН і як вони вплинули на результат конфлікту.

У своїй доповіді Гутерреш також зазначив, що понад 700 дітей постраждали або загинули в результаті дій очолюваною Саудівською Аравією арабської коаліції, що завдає авіаударів по Ємену. Також, за даними ООН, 50 дітей постраждали від бомбардувань авіації коаліції США в Сирії.

«Дії арабської коаліції об'єктивно призвели до включення її до списку організацій, причетних до вбивства й завдання каліцтв дітям. Цій коаліції приписуються загибель і завдання тілесних ушкоджень 683 дітям, а також відповідальність за 38 підтверджених випадків атак на школи й лікарні в 2016 році», – йдеться в доповіді.

Про жертви серед дітей у зоні збройного конфлікту на Донбасі в доповіді Гутерриша не згадується.

Крім того, в ООН склали «чорний список» організацій, які докладають зусиль для забезпечення захисту дітей у зонах збройного конфлікту.

Нагадаємо, ООН збільшила програму підтримки жителям М'янми.

Раніше в В ООН озвучили статистику кількості біженців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: