В ООН заявляють про погіршення ситуації з правами людини в окупованому Криму

Читать на русском
В Організації Об'єднаних Націй констатували погіршення ситуації з правами людини в окупованому Росією Криму.

В Організації Об'єднаних Націй повідомили про погіршення ситуації з правами людини в окупованому Росією Криму.

Про це йдеться в доповіді Управління ООН з прав людини, оприлюдненій сьогодні, 25 вересня, передає «Слово і Діло».

«Були зафіксовані серйозні порушення прав людини, такі як довільні арешти й затримання, насильницькі зникнення, жорстоке поводження, катування та щонайменше одне позасудове виконання», – йдеться в доповіді.

В ООН повідомили, що всі жителі Криму постраждали, коли українські закони на півострові були замінені законами Російської Федерації, а десятки тисяч постраждали від накладення громадянства Росії. Ці та інші дії, зазначені в доповіді, мали місце порушення міжнародного гуманітарного права і прав людини.

У доповіді містяться 20 рекомендацій уряду Росії, що закликають його дотримуватися своїх зобов'язань як окупаційну владу, підтримувати права людини та ефективно розслідувати передбачувані катування, викрадення й убивства за участю співробітників сил безпеки та самооборони Криму.

Порошенко планує створити міжнародну групу для деокупації КримуПорошенко визначив повернення анексованого Криму до складу України однією з цілей на майбутній рік.

«Нездатність переслідувати в судовому порядку ці дії й забезпечити підзвітність позбавляє жертв відповідного засобу правового захисту й підсилює безкарність, що потенційно заохочує продовження вчинення порушень прав людини», – йдеться в доповіді.

22 вересня в окупованому Сімферополі підконтрольний Кремлю «суд» оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені.

Нагадаємо, раніше Порошенко в ООН розповів про проблеми в Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: