Заборона ядерної зброї: ООН оголосила про початок підписання договору

Читать на русском
Генсек ООН нагадав про наслідки ядерного бомбардування японських міст Хіросіма та Нагасакі й висловив надію, що нинішнє рішення не дозволить подібним трагедіям знову повторитися.

Офіційна церемонія оголошення початку підписання першого в світі договору про заборону ядерної зброї відбулася у штаб-квартирі ООН.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерриш назвав цю подію важливим кроком до повного ядерного роззброєння, пише «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

Трамп погрожує КНДР ядерною зброєюПрезидент США Дональд Трамп в телефонній розмові з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе підтвердив готовність застосувати проти Північної Кореї всіх заходів, зокрема і ядерний удар.

«Договір про заборону ядерної зброї – це результат зростання стурбовааності щодо ризику, пов'язаного з існуванням ядерної зброї, включаючи катастрофічні гуманітарні та екологічні наслідки її використання», – заявив Гутерриш.

Він підкреслив, що зараз у світі налічується близько 15 тисяч одиниць цього виду зброї масового знищення.

«Ми не можемо дозволити цій зброї апокаліпсису ставити під загрозу наш світ і майбутнє наших дітей», – наголосив він.

У зв'язку з цим генсек ООН нагадав про наслідки ядерного бомбардування японських міст Хіросіма та Нагасакі й висловив сподівання, що нинішнє рішення не дозволить подібним трагедіям знову повторитися.

«Договір є важливим кроком у напрямку універсальної мети для світу, вільного від ядерної зброї. Я сподіваюся, що це посилить глобальні зусилля для досягнення цієї мети», – зауважив генеральний секретар ООН.

Нагадаємо, міністр оборони Польщі припустив, що Росія планує відпрацювати застосування ядерної зброї на навчаннях «Захід-2017».

Раніше НАТО озвучило ООН рішення щодо ядерної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: