В Естонії стартували дострокові вибори

Читать на русском
В Естонії в четвер, 5 жовтня, розпочалося дострокове голосування на виборах до органів місцевого самоврядування.

В Естонії в четвер, 5 жовтня, розпочалося дострокове голосування на виборах до органів місцевого самоврядування.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

Згідно з інформацією, дострокове голосування на виборчих дільницях завершиться в неділю, 8 жовтня.

З 5 до 11 жовтня також можна буде в цілодобовому режимі проголосувати в інтернеті. У день виборів, 15 жовтня, виборчі дільниці будуть відкриті з 9:00 до 20:00.

Закон про вибори: коли в Україні запрацюють соціальні ліфтиЯк часто кожен з нас чує фразу «немає з кого обирати, то навіщо йти на вибори»? Чи справді це так, якщо таки змінити правила гри, розбирався політолог Олександр Радчук.

У четвер, 5 жовтня, в електронному голосуванні в Юриській гімназії візьме участь і президент Керсті Кальюлайд. Вона проведе в гімназії урок суспільствознавства й закличе молодь взяти участь у голосуванні.

Цього року на виборах місцевих самоврядувань вперше зможуть проголосувати підлітки, старші за 16 років.

Всього до зборів місцевих самоврядувань балотуються 11 тисяч 804 особи. Зареєстрованв 163 виборчих союзи, сім партій із 271 списком і 59 незалежних кандидатів.

Найактивніше представлена ​​провідна правляча партія Центру, яка висунула свої списки до 73 самоврядувань Естонії. Партія реформ висунула списки до 54 самоврядуваннь, Консервативна народна партія – до 50, Союз Вітчизни і Res Publica (IRL) – до 47, Соціал-демократична партія – до 39, Об'єднана ліва партія – до шести й Партія зелених – до двох самоврядувань.

Порівняно з попередніми виборами 2013 року в зв'язку з проведеною в останні роки адміністративною реформою кількість кандидатів скоротилася. Тоді в них брали участь 14 тисяч 784 кандидата, з яких 101 був незалежним, а також шість партій і 292 виборчих союзи.

Під час проведення адміністративної реформи кількість самоврядувань скоротилася з 215 до 79. У них належить обрати 1 тисячу 729 депутатів.

Відзначимо, 30 вересня в Естонії стартували спільні з НАТО військові навчання.

Раніше повідомлялося, що Естонія пояснила відмову в акредитації журналістам із Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: