Естонія відмовила в акредитації російським журналістам

Читать на русском
Трьом журналістам російського пропагандистського каналу естонське головування в Раді ЄС відмовило в акредитації.

Трьом журналістам пропагандистського каналу «Росія сєгодня» естонське головування в Раді ЄС відмовило в акредитації для висвітлення зустрічі голів МЗС країн ЄС.

Повідомлення про це є на платформі Ради Європи з просування захисту журналістики і безпеки журналістів, передає «Слово і Діло».

Повідомлення розмістила Європейська федерація журналістів спільно з Міжнародною федерацією журналістів.

«Естонське головування в Раді ЄС відхилило три запити на акредитацію від російського державного інформагентства «Россия сегодня» для висвітлення неформальної зустрічі міністрів закордонних справ у Таллінні, яка відбудеться 7-8 вересня», – йдеться в повідомленні.

Російську журналістку вигнали з УкраїниРосійську журналістку Марію Князєву, яка під псевдонімом Саушкіна працювала на телеканали «Россия-1» та «Россия-24», СБУ примусово повернула до РФ.

Запити на акредитацію були заповнені брюссельським кореспондентом РС Володимиром Добровольським і московськими журналістками Марією Кисельовою та Анастасією Седельниковою.

Естонська сторона не пояснила причин відмови в акредитації.

В «Россия сегодня» заявили, що вперше стикаються з такими обмеженнями на заходах ЄС високого рівня.

В Раді Європи поки не надали відповіді на повідомлення журналістських організацій. Згідно з практикою, генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд має попросити в Естонії пояснення причин її дій.

Нагадаємо, 1 липня право головування в Раді Євросоюзу перейшло до Естонії.

Раніше Комітет прес-галереї при Конгресі США відмовив представнику російського державного ЗМІ Sputnik у постійній прес-перепустці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: