Естонія вступає в права голови Ради ЄС

Читать на русском
Головою Ради Європейського Союзу на найближчі півроку, до 31 грудня 2017-го, стане Естонія, яка замінить Велику Британію через Brexit.
Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 1 липня, права голови Ради Євросоюзу переходять до Естонії.

Таллін головуватиме в Єврораді до 31 грудня 2017 року, пише «Слово і Діло».

Попередницею Естонії протягом останніх шести місяців була Мальта. Що ж до балтійської країни, їй це право дісталося передчасно: раніше планувалося, що з липня по грудень головувати буде Велика Британія, але через Brexit постпреди країн-членів Ради ЄС вирішили позбавити Лондон цього права, надавши його наступній за списком країні.

Скандальна заява щодо НАТО коштувала естонському міністру посадиМіністр держуправління на зустрічі з ветеранами в місті Хаапсалу сказав, що не підтримує членство Естонії в НАТО.

Зазначимо, що до обов’язків країни-голови входить організація засідань Ради та діяльності робочих груп: складання порядків денних, керівництво засіданнями і зустрічами, з’ясування загальних позицій в ході обговорень, укладання угод на переговорах Європейської комісії та Європейського парламенту.

Нагадаємо, раніше в Естонії заявили про намір відкрити перше у світі віртуальне посольство.

19 червня «Слово і Діло» писало про масштабні навчання НАТО, на котрих відпрацьовувався сценарій звільнення територій Естонії, Литви і Латвії в разі захоплення їх Росією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: