Прокуратура проводить обшуки в Одеській міськраді

Читать на русском
Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Одеської міськради.
Одеська міська рада

Слідчі Генпрокуратури проводять обшуки в будинках і приміщеннях Одеської міськради, департаменті комунальної власності, у приватних нотаріусів, а також у низці пов'язаних суб'єктів господарювання.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури, передає «Слово і Діло».

Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Одеської міської ради та департаменту комунальної власності Одеської міськради за попередньою змовою із суб'єктами господарювання та приватними нотаріусами, внаслідок чого інтересам суспільства в особі громади міста завдано значної шкоди.

Трагедія в таборі «Вікторія»: чи піде Труханов у відставку?Трагедія в одеському таборі Вікторія забрала життя трьох дівчаток. Чи будуть наслідки для одеської мерії, дізнавалися експерти.

Як відомо, протягом 2014-2017 рр. посадові особи Одеської міськради з метою одержання неправомірної вигоди для себе та інших осіб за попередньою змовою з приватними нотаріусами, керівниками суб'єктів господарювання без проведення аукціонних процедур передали у власність об'єкти нерухомості, які перебували у комунальній власності територіальної громади Одеси, внаслідок чого інтересам громади міста завдано значної шкоди.

При цьому мер Одеси Геннадій Труханов, згідно з рішеннями Одеської міськради, видавав розпорядження про передачу в оренду підконтрольним юридичним особам, які мають ознаки фіктивності, низки нежитлових приміщень і споруд, що перебувають у власності територіальної громади Одеси.

Повідомляється, що в ході обшуків вилучено низку документів, які мають значення для кримінального провадження. Досудове розслідування триває.

Раніше повідомлялося, що столичний суд зняв арешт з земельних ділянок в Запорізькій області, які фігурували у розслідуванні прокуратури регіону, в зв'язку з цим вчора детективи НАБУ провели обшуки у Запорізькій ОДА.

Нагадаємо, що 28 вересня ГПУ і Нацполіція провели обшуки в Міністерстві соціальної політики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: