ГПУ оголосила про підозру екс-чиновнику мерії Одеси

Читать на русском
У вівторок, 3 жовтня, представники прокуратури вручили колишньому чиновнику Одеської міськради підозру в службовій недбалості за фактом пожежі в дитячому таборі Вікторія.
Зінаїда Цвірінько

У вівторок, 3 жовтня, представники прокуратури вручили колишньому чиновнику Одеської міськради підозру в службовій недбалості за фактом пожежі в дитячому таборі «Вікторія».

Про це в Facebook повідомив радник голови Нацполіції Одеської області Руслан Форостяк, передає «Слово і Діло».

«Прокуратура вручила підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 367 КК України, колишньому чиновнику високого рангу виконавчої влади Одеської міської ради в рамках слідчих дій у справі про пожежу в дитячому таборі «Вікторія», – написав він.

Водночас видання «Думська» з посиланням на джерела в обласній прокуратурі уточнює, що підозру вручили колишньому віце-меру Одеси з гуманітарних питань Зінаїді Цвірінько, яку звільнили з посади 20 вересня «в зв'язку з виходом на пенсію».

Відзначається, що запобіжний захід Цвірінько планують обрати найближчим часом. Слідчі вимагатимуть для неї домашнього арешту.

Нагадаємо, в ніч на 16 вересня в одеському таборі «Вікторія» сталася масштабна пожежа. На той момент у корпусі, де сталося займання, перебували 42 дитини. Троє з них загинули, троє були шпиталізовані.

Раніше в Одесі заарештували майно дитячого табору.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: