НАБУ викликало мера Одеси на допит

Читать на русском
НАБУ допитає мера Одеси Геннадія Труханова, однак у відомстві не уточнили, в якій справі і в якості кого його будуть допитувати.
Фото: 7-й канал

Національне антикорупційне бюро України викликало мера Одеси Геннадія Труханова на допит до Києва.

Про це «Українській правді» повідомили в прес-службі НАБУ, передає «Слово і Діло».

Трагедія в таборі «Вікторія»: чи піде Труханов у відставку?Трагедія в одеському таборі Вікторія забрала життя трьох дівчаток. Чи будуть наслідки для одеської мерії, дізнавалися експерти.

У відомстві не уточнили, в якій справі допитуватимуть Труханова.

Однак одеський «7 канал» повідомляє, що вранці 3 жовтня Труханов прибув на допит як свідок у справі про будівлю «Нової мерії» на вулиці Косівській, 2д.

«(Викликали – ред.) щоб об'єктивно розібратися. Як свідка, звичайно», – сказав телеканалу Труханов.

За інформацією агентства «Інтерфакс-Україна», раніше активісти низки громадських організацій і журналісти неодноразово писали, що ці будинки були придбані міськрадою за вкрай завищеною ціною – 185 млн грн, а потім ремонтувалися нібито за завищеними цінами.

У прес-службі Одеської міськради підтвердили, що Труханов дійсно перебуває в Києві. Однак, згідно з офіційним розпорядженням мера, він поїхав до столиці для вирішення питань місцевого самоврядування в Кабінеті міністрів.

Сьогодні, 3 жовтня, представники прокуратури вручили колишній чиновниці Одеської міськради Зінаїді Цвірінько підозру в службовій недбалості за фактом пожежі в дитячому таборі «Вікторія». Нагадаємо, що після трагедії в таборі «Вікторія» мер Одеси Геннадій Труханов відправив її на пенсію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: