Обшуки НАБУ в Запорізькій ОДА: суд зняв арешт із земельних ділянок

Читать на русском
Один із районних судів столиці зняв арешт із землі в Запорізькій області, яка фігурує у витребуваній Антикорупційним бюро справі.

Столичний суд зняв арешт із земельних ділянок у Запорізькій області, які фігурували в розслідуванні прокуратури регіону. Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшуки в будівлях головного управління Держгеокадастру в регіоні та Запорізької обласної державної адміністрації, включаючи кабінет голови Констянтина Бриля та його заступника Едуарда Гугніна.

Таке рішення було ухвалено одним із районних судів Києва кілька тижнів тому під час розгляду клопотання адвоката зацікавленої сторони, повідомляє «Слово і Діло».

На засіданні адвокат заявив, що арешт було накладено не обґрунтовано, земельні ділянки не визнані речовими доказами, а сам арешт перешкоджає господарської діяльності товариства.

Згідно з рішенням суду, арешт був знятий із 29 земельних ділянок загальною площею 1927,95 га, розташованих на території Дружелюбівської сільради Вільнянського району Запорізької області.

Як відомо, зазначені земельні ділянки за рішенням Держгеокадастру були передані ТОВ «Запорізьке сільськогосподарське товариство із забезпечення інвалідів». У матеріалах справи вказувалося, що ця земля перебувала у власності «Дружелюбівського виправного центру» й була передана незаконно за попередньою змовою чиновників регіонального главку Держгеокадастру та Запорізької ОДА.

За інформацією проекту «Наші гроші», ТОВ «Запорізьке сільськогосподарське товариство із забезпечення інвалідів» через ГО «Допомоги інвалідам «Відкрите серце» належить дніпрянам Дмитру Пундику та Максиму Семеняку. Керує вказаними громадською організацією та товариством одна людина – Олег Островський (з березня 2017 року). Семеняк за конкурсною процедурою у лютому посів одну з посад в обласному Держгеокадастрі Дніпра – став заступником начальника відділу контролю за використанням та охороною земель деяких районів міста.

Нагадаємо, суд зняв арешт із грошей, вилучених у справі затриманого НАБУ прокурора Донецької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: