У Порошенка розповіли, коли Рада затвердить закон про реінтеграцію Донбасу

Читать на русском
Народний депутат від фракції ББП Олександр Бригинець, повідомив, що законопроект про реінтеграцію Донбасу буде затверджений Радою на наступному пленарному тижні.

У «Блоці Петра Порошенка» впевнені, що президентський законопроект про реінтеграцію Донбасу буде затверджений на наступному пленарному тижні.

Про це «Слову і Ділу» повідомив народний депутат Олександр Бригинець.

Реінтеграція Донбасу: стало відомо, як голосуватимуть фракціїПредставники парламентських фракцій розповіли, як голосуватимуть за законопроекти про Донбас.

«Сумно, що деякі наші політичні сили відмовилися визнати Росію агресором. Я читав деякі відгуки росіян - вони в шоці від цього закону. На жаль, деякі наші політичні сили підіграли їм сьогодні», - сказав Бригинець, коментуючи сьогоднішнє протистояння у парламенті навколо затвердження законопроекту про реінтеграцію Донбасу.  

«Що стосується питання про Мінські домовленості, навколо якого ламалися списи, нагадаю, що депутати ПАРЄ від «Самопомочі» та «Батьківщини» весь час голосують за всі проекти, пов'язані з Мінськими домовленостями. Виходить у них дві позиції - на експорт і всередині країни. Коли про це не знають виборці, вони голосують, а коли йде трансляція - виступають проти», - зазначив народний депутат.

Олександр Бригинець висловив упевненість, що президентський законопроект «буде ухвалений у першому читанні, доопрацьований і потім ухвалений в цілому».

Закон про окупований Донбас: у чому небезпека для УкраїниУ президентському проекті закону про реінтеграцію Донбасу з'явився пункт, який передбачає помилування бойовиків.

«Сумніваюся, що проект буде поставлений на голосування завтра. Все-таки на завтра є певний порядок денний. Та й людей в п'ятницю мало в залі. Повністю виключити, що проект буде розглянуто завтра вранці я не можу. Але все ж я думаю, законопроекти будуть розглянуті вже після Покрови (14 жовтня. - Ред.)», - підсумував Олександр Бригинець.

Як відомо, сьогодні під час розгляду законопроекту про реінтеграцію Донбасу, поданого президентом як невідкладний, депутати від «Самопомочі» та «Свободи» заблокували трибуну. В результаті спікер парламенту Андрій Парубій був змушений закрити засідання. При цьому він оголосив, що за підсумками наради керівників фракцій з президентського законопроекту виключається згадка Мінських домовленостей - пункт, що викликав найбільшу критику з боку депутатів.

Нагадаємо, раніше член комітету з питань національної безпеки і оборони Дмитро Тимчук заявив, що у президентського законопроекту про реінтеграцію Донбасу є високі шанси бути ухваленим в першому читанні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: