Реінтеграція Донбасу: Порошенко розповів, хто відповідатиме за дії РФ в ОРДЛО

Читать на русском
Кабмін має інформувати міжнародні організації про порушення Росією прав людини на окупованих територіях.

Президент Петро Порошенко пропонує зняти з України відповідальність за дії Росії та незаконних збройних формувань на окупованій частині Донбасу.

Про це йдеться в президентському проекті закону «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях», передає «Слово і Діло».

Законопроект був зареєстрований у парламенті сьогодні, 4 жовтня.

Сергій ТарутаНародний депутат України
Тарута пообіцяв, що не підтримає прийняття законопроекту про реінтеграцію ДонбасуСказано 30 червня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

У документі зазначається, що Україна не є відповідальною за російську агресію на Донбасі, а також дії підтримуваних Росією збройних формувань та окупаційної влади.

«Держава Україна не несе відповідальності за протиправні дії Російської Федерації як держави-агресора, її збройних сил, інших військових формувань та окупаційної адміністрації на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях», – йдеться в тексті законопроекту.

Також, відповідно до законопроекту, Кабмін має відстежувати порушення Росією прав людини на непідконтрольній території Донбасу та інформувати про прецеденти міжнародні правозахисні організації.

Другий закон щодо Донбасу потрапив до РадиПрезидент подав до Верховної Ради другий законопроект щодо окремих районів Донецької та Луганської областей.

«Кабінет міністрів України здійснює постійний моніторинг стану дотримання прав і свобод людини і громадянина та документування фактів порушення таких прав і свобод на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, за результатами чого оприлюднює та надає відповідну інформацію міжнародним організаціям у сфері захисту прав і свобод людини і громадянина та вживає необхідних заходів, зокрема узагальнює правову позицію та формує консолідовану претензію України до Російської Федерації щодо реалізації міжнародно-правової відповідальності Росії за збройну агресію проти України», – зазначено в президентському законопроекті.

Нагадаємо, що народний депутат України, член комітету з питань національної безпеки Дмитро Тимчук розповів про закон про реінтеграцію Донбасу та перспективи його ухвалення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: