Реінтеграція Донбасу: в Раді розповіли, чи буде ухвалений законопроект Порошенка

Читать на русском
У Народному фронті спрогнозували результати голосування за два президентських законопроектів щодо Донбасу.

Член комітету з питань національної безпеки і оборони Дмитро Тимчук вважає, що президентський законопроект про реінтеграцію Донбасу має високі шанси бути ухваленим у першому читанні.

Про це він розповів у коментарі «Слову і Ділу».

«Якщо «Мінськ» приберуть із проекту, думаю, парламент проект схвалить. Але лише в першому читанні, тому що там є ще моменти, над якими треба працювати. Щодо проекту про особливий статус, то тут сказати складно», – зазначив Дмитро Тимчук.

Як відомо, 4 жовтня в парламенті президент Петро Порошенко та народні депутати фракції «Самопомочі» зареєстрували законопроекти на тему реінтеграції Донбасу. Крім того, президент вніс до Ради законопроект №7164 про продовження терміну дії закону про особливий статус Донбасу.

Вранці 5 жовтня комітет ВР з питань нацбезпеки і оборони підтримав президентський законопроект про реінтеграцію Донбасу, відхиливши альтернативний варіант від фракції «Самопомочі», а законопроект №7164 був повернений на доопрацювання.

При цьому предметом дискусії в президентському законопроекті про реінтеграцію Донбасу стала наявність у тексті статті №7. У ній пропонується «забезпечити пріоритетність» виконання положень Мінських угод у сфері безпеки. На думку деяких народних депутатів, ця норма вносить Мінські угоди до законодавчого поля України, що є неправильним, оскільки цей документ підписаний ватажками терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: