Депутати «Самопомочі» звинуватили Парубія в роботі на Кремль

Читать на русском
Заступник глави фракції Самопомочі Єгор Соболєв повідомив, що його однопартійці мають намір і надалі перешкоджати розгляду президентського законопроекту про реінтеграцію Донбасу.

У «Самопомочі» мають намір і надалі перешкоджати розгляду президентського законопроекту про реінтеграцію Донбасу.

Таку думку в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу» висловив заступник голови фракції «Самопомочі» Єгор Соболєв.

У «Самопомочі» розповіли, навіщо потрібен альтернативний законопроект про реінтеграціюЗаступник голови «Самопомочі» розповів, що пропонується в альтернативному президентському законопроекті про реінтеграцію Донбасу.

«Думаю, завтра вранці (6 вересня - ред.) буде спроба знову зібрати підконтрольних Путіну і Порошенку депутатів і спробувати продавити закон. Тому ми просимо людей бути пильними», - зазначив Соболєв.

За його словами, якщо в п'ятницю голосування не відбудеться, тоді воно пройде 17 жовтня.

«І це день, коли всім вранці потрібно бути під Верховною Радою. Тим більше, що в цей день ми не тільки маємо захистити суверенітет України, а й ухвалити дуже важливі для країни закони. Про антикорупційний суд, про скасування депутатської недоторканності, про перехід на вибори наступного парламенту за відкритими партійними списками», - сказав Єгор Соболєв.

Відповідаючи на питання, за якою процедурою має відбуватися розгляд президентського законопроекту - повною або скороченою, Єгор Соболєв зазначив, що «це питання до спікера».

«Він зараз в дуже важкій ситуації, оскільки неможливо виконати завдання Кремля без порушення регламенту», - висловив свою думку народний депутат.

Закон про реінтеграцію Донбасу: народний депутат розповів про перспективи ухваленняТимчук розповів нові подробиці законопроекту про реінтеграцію Донбасу та озвучив перспективи його ухвалення.

Нагадаємо, сьогодні під час розгляду законопроекту про реінтеграцію Донбасу, поданого президентом як невідкладний, депутати від «Самопомочі» та «Свободи» заблокували трибуну. В результаті спікер ВР Андрій Парубій закрив засідання. Також він оголосив, що за підсумками наради керівників фракцій з президентського законопроекту виключається згадка Мінських домовленостей - пункт, що викликав найбільшу критику депутатів.

До того ж відкритим залишається питання, за якою процедурою розглядатиметься законопроект, оскільки частина парламентаріїв, які блокували трибуну, вимагають розгляду всіх поданих законопроектів про інтеграцію, включаючи альтернативні, за повною процедурою. Однак парламент уже ухвалив рішення розглядати проект за скороченою процедурою, після чого, власне, опозиція і почала блокувати трибуну.

Раніше народний депутат Олександр Бригинець розповів «Слову і Ділу», коли Рада затвердить закон про реінтеграцію Донбасу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: