Нова сесія Верховної Ради: як переформатують Кабмін

Читать на русском
Руслан Бортникполітолог

Загалом у цьому сезоні близько 40% посад в уряді є вакантними. Список можуть поповнити ще низка міністрів, зокрема очільник Мін'юсту.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики, політолог Руслан Бортник, оцінюючи кадрові перестановки в уряді з початком нової парламентської сесії.

«Міністри АПК та інформполітики пішли у відставку, вільними залишаються місця керівників ДФС, Фонду держмайна та НБУ. Крісла хитаються під міністром фінансів, міністром енергетики. У Міністерстві охорони здоров'я не вирішено питання з виконувачем обов'язків. Щодо НБУ та НКРЕКП заявлені плани про відставки. ЦВК, Рахункова палата, аудитор НАБУ – посади, які на поверхні», – нагадав Бортник.

За словами експерта, під загрозою відставки може опинитися голова Мін'юсту.

«Річ у тім, що Петренко – ключовий представник НФ, який залишився в уряді. Аваков – це вже інша група, він сам по собі. До того ж навколо Петренка останнім часом багато скандалів. Зокрема, в зв'язку з убивством наглядача в СІЗО Одеси, адже пенітенціарна система – це відповідальність Мін'юсту. При цьому є скандали з хвилею рейдерства, особливо аграрного, питання щодо люстраційного процесу», – пояснив він.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що в найближчі чотири роки в Україні не буде позачергових виборівСказано 21 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

На його думку, в осінньо-зимовий цикл, з вересня до лютого наступного року, уряд буде переформатований щонайменше на 40%.

«Під час цього переформатування можливі будь-які сценарії, включаючи навіть відставку нинішнього глави уряду», – резюмував Руслан Бортник.

Відзначимо, що в БПП анонсували «перезавантаження» уряду.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко обіцяв, що в найближчі 4 роки в Україні не буде виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: