У ГПУ назвали кількість українських військових, яким інкримінують держзраду після анексії Криму

Читать на русском
ГПУ підозрює в державній зраді 73 українських військовослужбовців, які після анексії Росією Криму не виїхали на материкову територію України.

Генпрокуратура підозрює в державній зраді 73 українських військовослужбовців, які після анексії Росією Криму не вийшли на материкову територію.

Про це повідомляє DW, передає «Слово і Діло».

У Міноборони озвучили нову зарплатню військовослужбовцівЗарплатня рядового військовослужбовця ЗСУ в зоні проведення АТО становить мінімум 17 тисяч гривень.

Відзначається, що всім їм повідомлено про підозру. При цьому обвинувальні акти скеровані до суду щодо 59 осіб. З них суд розглянув і виніс вироки у двох провадженнях. Щодо інших обвинувачених судові розгляди триває.

Як повідомляється, 12 проваджень припинені, в двох інших – триває спеціальне досудове розслідування.

За даними Генпрокуратури, в 2014 році після анексії Криму на материкову Україну з півострова не вийшли 9940 українських військовослужбовців. Майже всім їм повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за статтями «Самовільне залишення військової частини» та «Дезертирство».

Як відомо, в Закарпатській області українців судитимуть за держзраду.

Нагадаємо, раніше у військовій прокуратурі повідомили, що ухилення від військової служби вважається підривом національної безпеки. У відомстві мають намір посилити покарання для всіх, хто ховається від призову або не перевівся до нових частин з окупованих територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: