Військова прокуратура посилила полювання за «ухильниками»

Читать на русском
У військовій прокуратурі озвучили число ухильників від військової служби й назвали регіон, де їх найбільше.

Ухилення від військової служби військова прокуратура вважає підривом національної безпеки й обіцяє посилити покарання для всіх, хто ховається від призову або не перевівся до нових частин з окупованої території. В зв'язку з цим Військова прокуратура Південного регіону вже розпочала співпрацю з правоохоронними органами на всій території країни.

«Військова дисципліна безпосередньо залежить від усвідомлення незворотності покарання. За період АТО збільшилася не лише кількість військових злочинів, але і їх розкриття. Це пов'язано з тим, що ми нарешті на належному рівні співпрацюємо з іншими силовими структурами», – повідомило «Слову і Ділу» джерело у відомстві.

За даними прес-служби Військової прокуратури Південного регіону, зараз відомство співпрацює з Військовою службою правопорядку та Національною поліцією. Найкращі результати в Нацполіції Дніпропетровської області, де за перше півріччя 2017 року розшукали 133 «ухильника». На другому місці – Запорізька область, де за цей же період знайшли лише 18 людей.

За даними військової прокуратури, в зв'язку з відсутністю нових хвиль мобілізації, велика частина з тих, хто ухиляється від служби, це кадрові військові, які не перевелися з Криму, та солдати-строковики. Серед нині розшукуваних є також відсоток тих, хто ухилився від служби в минулих хвилях мобілізації.

«Зараз у розшуку в нашому регіоні перебувають 6 865 військовослужбовців. Велика частина з них (5 661) – це військові, які не прибули на нові місця служби з окупованого півострова Крим. Загалом цього року було встановлено місцеперебування 511 військовослужбовців: це невеликий відсоток, але ми працюємо над його збільшенням», – підсумував наш співрозмовник.

Нагадаємо, 20 вересня в уряді розповіли, скільки людей призвуть на строкову службу восени.

Раніше експерт Іван Якубець проаналізував причини додаткового призову в армію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: