У ГПУ розповіли, скільки податківців часів Януковича підозрюються в завданні збитків державі

Читать на русском
Головна військова прокуратура підозрює 46 посадових осіб податкової адміністрації часів Олександра Клименка та Віктора Януковича в завданні державі збитків на суму 95,6 мільярда гривень.

Головна військова прокуратура підозрює 46 посадовців податкової адміністрації часів Віктора Януковича в завданні збитків майже на 100 мільярдів гривень.

Про це на прес-конференції в Харкові заявив генпрокурор України Юрій Луценко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГПУ.

Луценко назвав дату першого судового засідання у справі про розстріли на Майдані5 жовтня відбудуться перше судове засідання щодо винних у розстрілі активістів на Майдані під час Революції Гідності.

«Як ви знаєте, під час спеціальної операції військової прокуратури в рамках кримінального провадження затримані низка підозрюваних у справі розкрадання податкової адміністрації України часів Януковича», – зазначив Луценко.

Він уточнив, що йдеться про 46 податківців, які завдали збитків на загальну суму 95,9 млрд грн. Зокрема, колишній голова податкової адміністрації Харківської області підозрюється в завданні збитку на суму понад 308 млн грн.

19 підозрюваним обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави. Наразі 4 людини перебувають під вартою, а щодо 21 застосований запобіжний захід у вигляді застави. Загальний розмір застави становить 229 млн грн, фактично сплачено 75,5 млн грн.

Раніше Юрій Луценко повідомив про результати розслідування справ щодо Добкіна та Кернеса.

Нагадаємо, що 25 вересня перша частина конфіскованих коштів «сім'ї Януковича» надійшла до бюджету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: