В анексованому Криму засудили кримського татарина, який відмовився жити в окупації

Читать на русском
Кримського татарина Редвана Сулейманова в анексованому Росією Криму засудили до одного року в 8 місяців позбавлення волі.

Кримського татарина Редвана Сулейманова в анексованому Росією Криму засудили до одного року в 8 місяців позбавлення волі.

Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов у Facebook, передає «Слово і Діло».

Чийгоз: мій вирок – це вирок Росії всьому кримськотатарському народуАдвокат Микола Полозов повідомив, що оголошення вироку в справі відбудеться 11 вересня, й навів повністю останнє слово Ахтема Чийгоза.

«Редвана Сулейманова засудили до одного року і восьми місяців позбавлення волі за частиною другою статті. Плюс — суд задовольнив позов ТОВ «Морська дирекція» на суму понад три мільйони рублів і позов Севастопольського автовокзалу в районі 400 тисяч рублів! Захист і Редван планують оскаржити незаконний вирок суду», — написав він.

Редвана Сулейманова російські силовики затримали в Криму рік тому. На оперативному відео ФСБ він, як і Євген Панов, і Андрій Захтей, Сулейманов «зізнався», що вони українські диверсанти. Згодом виявилося, що Сулейманова затримали ще в кінці липня, тобто за місяць доо повідомлення щодо злочинів, які йому закидають.

Зі слів адвоката Еміля Курбедінова, в ході слідства з'ясувалося, що зв'язку між Сулеймановим та іншими фігурантами «справи диверсантів» — жодного. Судять Сулейманова за неправдиве повідомлення про мінування аеропорту.

У Криму затримали татарина, який наважився на одиночний пікетВ окупованому Криму 8 серпня затримали активіста Сервер ага Караметова, який влаштував одиночний пікет під будівлею Верховного суду.

У минулому Сулейманов — український військовий, служив у Перевальному, важко переживав його блокування російськими «зеленими чоловічками». Після анексії виїхав на материкову Україну, звільнився в запас і жив у Запоріжжі. Під час одного з приїздів до Криму його схопили працівники ФСБ Росії.

Нагадаємо, Володимира Балуха в окупованому Криму засудили до 3 років 7 місяців колонії за прапор України.

Також кримські окупанти хочуть ув’язнити заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза на 8 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: