У Генштабі розповіли, куди збираються відправити миротворців

Читать на русском
У 2018 році запланована участь 448 військовослужбовців ЗСУ в 9 міжнародних операціях із підтримання миру й безпеки.
Українські миротворці в Конго

У 2018 році запланована участь 448 військовослужбовців ЗСУ в 9 міжнародних операціях із підтримання миру й безпеки.

Про це повідомили в прес-службі Генерального штабу ЗСУ, передає «Слово і Діло».

Миротворці ООН в Європі: куди відправляли й чого досягли?Ми вирішили відстежити, в які країни Європи вводилися миротворці ООН і як вони вплинули на результат конфлікту.

«448 військовослужбовців ЗСУ заплановані до участі в 9 МОПМБ під керівництвом ООН, НАТО та в складі спільних миротворчих сил», – відзначили в прес-службі відомства.

У Генштабі уточнили, що українські військові будуть задіяні в місіях ООН у Конго, Ліберії, Південному Судані, Косово, на Кіпрі, операції НАТО «СДК» в Косово, тренувально-дорадчій місії НАТО «Рішуча підтримка» в Ісламській Республіці Афганістан та спільних миротворчих силах у зоні безпеки Придністровського регіону Республіки Молдова.

Крім того, як повідомили в прес-службі Генштабу, починаючи з 2018 року ротації військовослужбовців у складі національних контингентів миротворчих операцій будуть проводитися кожні 6 місяців. При цьому у відомстві зазначили, що на сьогодні ротація відбувається кожні 12 місяців.

У Генштабі також додали, що починаючи з 1992 року понад 42 тисячі військовослужбовців ЗСУ взяли участь у міжнародних операціях із підтримання миру та безпеки.

Раніше нардеп Ірина Геращенко розповіла, скільки жінок служать у лавах ЗСУ.

Відзначимо також, що Міноборони просить виділити додаткові кошти з держбюджету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: