Рік під арештом: міжнародне співтовариство журналістів закликало звільнити Сущенка

Читать на русском
Сьогодні виповнюється рік, як силовики у Москві незаконно затримали українського журналіста Романа Сущенка.

Міжнародна і Європейська федерації журналістів відновили заклики до звільнення українського журналіста Романа Сущенка в річницю його незаконного арешту російською владою по звинуваченню у «шпигунстві».

Про це повідомляють на сайті Європейської федерації журналістів, передає «Слово і Діло».

Порошенко залучив подружжя Макронів до звільнення українського журналіста з РФПетро Порошенко висловив припущення, що до кінця року «ми отримаємо позитив у цьому питанні».

«Один рік тримання під вартою Романа є образою свободи засобів масової інформації. Ми закликаємо владу негайно звільнити Сущенка», - заявив президент МФЖ Ентоні Белленгер.

Організації підтримали вимогу своїх філій - Національної спілки журналістів України (НСЖУ), Незалежної медіа-профспілки України та Російського союзу журналістів - про негайне звільнення Сущенка та засудження звинувачень проти нього.

«Роман - шанований, професійний журналіст із солідною репутацією...Сподіваюся, широко поширена увага до очевидно абсурдної справи про шпигунство допоможе Роману звільнитися», - зазначив президент НСЖУ Сергій Томіленко.

Нагадаємо, що 30 вересня 2016 року ФСБ Росії затримала в Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка за звинуваченням у шпигунстві. У російській спецслужбі вважають, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В українській розвідці цю інформацію заперечують.

25 вересня, суд в Росії продовжив термін утримання Сущенко, обвинуваченого Російською Федерацією в шпигунстві, ще на 2 місяці, в зв'язку з цим Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з безпідставним утриманням під вартою українського журналіста.

Раніше адвокат Романа Сущенка заявив, що Путін особисто контролює справу журналіста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: