МЗС відреагувало на продовження арешту Сущенку

Читать на русском
МЗС висловило протест у зв'язку з безпідставним триманням під вартою в російській в'язниці за фіктивним звинуваченням журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Міністерство закордонних справ України висловлює протест в зв'язку з безпідставним триманням під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

Про це повідомила прес-секретар відомства Мар'яна Беца в Twitter, передає «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що журналіст Сущенко повернеться додомуСказано 8 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Безпідставне тримання журналіста Сущенка під вартою в РФ за фіктивним звинуваченням. Висловлюємо протест. Боремося далі», – написала вона.

Нагадаємо, сьогодні, 25 вересня, суд у Росії продовжив термін утримання Сущенка, обвинуваченого Російською Федерацією в шпигунстві, ще на 2 місяці.

«Роману Сущенку продовжили термін тримання під вартою на два місяці, до 30.11.2017 року. Захист оскаржуватиме рішення», – написав адвокат журналіста.

Наприкінці червня російський суд продовжив арешт Сущенку, обвинуваченому РФ у шпигунстві, ще на 3 місяці. При цьому в липні російський адвокат Марк Фейгін заявив, що Сущенка можуть обміняти на полоненого російського військовослужбовця.

21 серпня український журналіст Роман Сущенко зустрівся з дружиною й дочкою в слідчому ізоляторі Лефортово.

Нагадаємо, нещодавно українського політв'язня Станіслава Клиха перевезли з психіатричної лікарні назад до колонії в російському Верхньоуральську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: