Порошенко залучив подружжя Макронів до звільнення українського журналіста з РФ

Читать на русском
Петро Порошенко висловив припущення, що до кінця року ми отримаємо позитив у цьому питанні.

Президент Петро Порошенко має надію на позитивний результат щодо звільнення журналіста Романа Сущенка після розмови з подружжям Макронів.

Про це він заявив журналістам у Коломиї, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Я готовий зробити все, що є в моїх силах, щоб великий українець Сущенко повернувся додому. Я порушив це питання в розмові з (президентом Франції – ред.) Еммануелем Макроном, його дружина Бріджит звернулася з цим до Путіна. І впевнений, що наші скоординовані зусилля повернуть його додому», – сказав Порошенко.

Сущенку дозволили зустрітися з родичамиУкраїнському журналісту Роман Сущенку, незаконно затриманому в Москві, дозволили зустрітися з дружиною і донькою у слідчому ізоляторі Лефортово.

Він також висловив припущення, що до кінця року «ми отримаємо позитив у цьому питанні».

Нагадаємо, московський суд 25 вересня продовжив арешт незаконно утримуваному в російському СІЗО журналісту Роману Сущенку. Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з безпідставним триманням під вартою українського журналіста.

Романа Сущенка, який з 2010 року працював кореспондентом у Франції, 30 вересня 2016 року затримали в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою, йому висунули звинувачення в «шпигунстві».

Лутковська збирається відвідати кількох українських політв’язнів: Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Романа Сущенка, Миколу Карпюка, Станіслава Клиха, Павла Гриба та інших громадян України, які перебувають у місцях позбавлення волі на території РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: