Адвокат запевнив, що Путін особисто контролює справу Сущенка

Читать на русском
Адвокат Марк Фейгін впевнений, що президент РФ Володимир Путін особисто контролює хід справи його підзахисного журналіста Романа Сущенка.
Журналіст Роман Сущенко

Адвокат Марк Фейгін вважає, що справа його підзахисного журналіста Романа Сущенка знаходиться на контролі Кремля і особисто президента РФ Володимира Путіна.

Про це він розповів в коментарі УКРІНФОРМу, повідомляє «Слово і Діло».

За словами правозахисника, ситуація в Кремлі з Сущенко схожа з тією, що була при Савченко в РФ.

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

«У «справі Сущенко» ситуація зараз в чомусь така ж, як колись була в «справі Савченко». Зараз Кремль говорить: «Не знаємо, не обговорювали». Насправді ж це показник їх рефлексії, хворобливого ставлення до даної теми. При цьому, у мене немає сумнівів, що Путін не тільки знає про «справу Сущенка», а й сам в певною мірою займається нею та тримає на контролі», - вважає Фейгін.

Адміністрація московського СІЗО не пустила до Сущенка його адвокатаТакож на завтрашньому судовому засіданні по апеляції на продовження українцю арешту буде заборонена вся зйомка, в тому числі протокольна.

Раніше, російський суд відхилив скаргу на продовження арешту українського журналіста Сущенка.

А батьки Сущенко 14 квітня отримали лист від сина.

Нагадаємо, що 8 лютого 2017 року під час зустрічі з сім'єю журналіста Романа Сущенко, незаконно заарештованого в Росії, Президент України Петро Порошенко вручив синові журналіста Максиму годинник. Петро Порошенко зазначив, що і він як Президент, і Міністерство закордонних справ за його дорученням роблять все можливе для якнайшвидшого повернення Романа Сущенко в Україну. Подивимося, чи зможе глава держави виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: