У Німеччині засудили вироки Умерову і Семені

Читать на русском
Представник уряду Німеччини заявила, що вироки Ільмі Умерову і Миколі Семені вкотре підтвердили справедливість доповідей правозахисних організацій про порушення прав людини в окупованому Криму.

В уряді Німеччини засудили вироки окупаційних судів заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову та журналісту «Радіо Свобода» Миколі Семені.

Про це на прес-конференції в Берліні заявила заступник офіційного представника органу Ульріке Деммер, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

«Ці вироки наповнюють нас почуттям глибокої стурбованості, оскільки вони вкотре підтверджують справедливість доповіді Верховного комісаріату ООН з прав людини від 25 вересня про плачевну ситуацію з правами людини в протиправно приєднаному Росією Криму», – зазначила вона.

Чубаров: Росія засудила Умерова до смертіЧубаров зазначив, що оголошене рішення є ще одним свідченням посилення репресій проти кримськотатарського народу.

При цьому Деммер підкреслила, що російська влада не мала законного права виносити такі вироки.

«Федеральний уряд закликає звільнити затриманих», – підкреслила вона.

Нагадаємо, після оголошення вироку Умеров заявив, що не відрікається від своїх поглядів і не збирається залишати Крим за жодних обставин.

Пізніше з'ясувалося, що судді, які винесли вироки Умерову і Семені, до окупації Криму були українськими служителями Феміди.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: