Біткойн розпадеться на дві окремі валюти

Читать на русском
Перша криптовалюта Bitcoin може знову розділитися вже в жовтні. Після недавньої появи Bitcoin Cash на горизонті з'явився ще один проект із китайськими корінням - Bitcoin Gold.

Перша криптовалюта Bitcoin може знову розділитися вже в жовтні. Після нещодавньої появи Bitcoin Cash на горизонті з'явився ще один проект із китайськими корінням - Bitcoin Gold.

Про це пише CoinDesk, передає «Слово і Діло».

Новий проект планує відокремитися від оригінального ланцюга біткойна 25 жовтня. А вже 1 листопада нові маркери можуть з'явитися на біржах.

Bitcoin Gold очолив голова гонконгської майнінгової фірми LightningASIC Джек Ляо.

За заявою представників проекту, прийдешній хардфорк ставить собі за мету створення по-справжньому «децентралізованого біткоіна».

Головна «фішка» нової криптовалюти - новий алгоритм, який спростить видобуток біткойна за допомогою відеокарт і стане доступнішим більшій кількості учасників.

«Bitcoin Gold змінить алгоритм Proof-of-Work з SHA256 на Equihash, який буде ASIC-стійким і оптимізований для GPU-Майнінг», - пояснив розробник Bitcoin Gold під псевдонімом The Sorrow.

Вкрай мало наразі інформації про те, що новий блокчейн являтиме собою з технічної точки зору. За словами провідного розробника Bitcoin Gold «h4x», такі аспекти, як, наприклад, розмір блоку, як і раніше, перебувають у процесі обговорення.

Раніше в планах учасників проектів навіть було проведення ICO (первинне розміщення токенів), за умовами якого 1% всіх монет відходив би розробникам. Проте згодом інформація про це зі сторінки на BitcoinTalk була прибрана.

Нагадаємо, в Україні вперше за криптовалюту продали житло.

Як повідомлялося, криптовалюта біткойн в цей час не має певного правового статусу в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: