МОЗ запровадив запобіжні заходи через спалах епідемії кору

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я України від 29 вересня запровадило запобіжні заходи через спалах епідемії кору в трьох областях.

Міністерство охорони здоров'я України від 29 вересня запровадило запобіжні заходи через спалах епідемії кору в трьох областях.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт МОЗу.

Кір: епідеміологічна ситуація в Україні та світіІз 95 мінімально необхідних відсотків вакцинацію від кору пройшли лише 45,5 відсотків українців.

Згідно з розпорядженням, невакцинованих проти кору дітей не пускатимуть до дошкільних та навчальних закладів у Івано-Франківській, Одеській та Тернопільській областях.

«У зв'язку зі спалахом кору в Україні Міністерство охорони здоров'я спільно з Міністерством освіти і науки України намагається не допустити подальшого поширення інфекції. У трьох областях з найбільшою кількістю хворих – Івано-Франківській, Одеській та Тернопільській – діти, які не отримали щеплення від кору, не допускаються до відвідування дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів», – заявили в Міністерстві охорони здоров'я.

У відомстві таким чином намагаються запобігти спалаху інфекції. «Закликаємо батьків у всіх областях України (не лише там, де реєструються спалахи) вакцинувати дітей, щоб уберегти їх від цього небезпечного захворювання», – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, в уряді розповіли, як боротимуться з кором.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Київ охопили нові вірусні інфекції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: