Вірусолог: Київ охопили нові вірусні інфекції

Читать на русском
У столиці збільшилася кількість хворих на парагрип і ГРВІ. Парагрип також викликає респіраторні хвороби, але без тяжкого перебігу. На другому місці – Вінниця, далі йдуть Запоріжжя, Одеса, Дніпро та Харків.

Після епідемії грипу в Києві з'явилися нові вірусні інфекції – парагрип та ГРВІ.

Про це заявила вірусолог, завідувач відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Л. В. Громашевського доктор медичних наук Алла Мироненко, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на [Голос.UA».

«У Києві на зміну грипу прийшли нові вірусні інфекції, зокрема збільшилась кількість хворих на парагрип і ГРВІ. Парагрип також викликає респіраторні хвороби, але без тяжкого перебігу. Крім того, в грипу та парагрипу різний початок захворювання. Грип починається з високої температури, головного болю та болю в м'язах. Інша інфекція, навпаки, починається із сухого кашлю, закладення носа. Після цього за кілька днів може піднятися температура», – сказала Мироненко.

Найбільший показник захворюваності на грип та ГРВІ або інші вірусні інфекції зафіксований у Києві.

«На другому місці – Вінниця, далі йдуть Запоріжжя, Одеса, Дніпро та Харків. Епідпоріг ніде не перевищений. Якщо буде тривале похолодання, то може збільшитися кількість дітей, хворих на ГРВІ», – зазначила вірусолог.

При перших симптомах недуги медик порадила залишатися вдома й пити більше теплої рідини.

Нагадаємо, на початку березня грипом за тиждень захворіли сотні тисяч людей.

Раніше «Слово і Діло» писало про те, що обіцяють чиновники з приводу забезпечення українців ліками.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: