Політ Кличка зі столичними забудовниками зацікавив НАЗК

Читать на русском
НАЗК розпочало збір фактичних даних, на основі яких буде встановлена наявність або відсутність адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією.

Нацагентство з питань запобігання корупції ініціювало перевірку з приводу спільного польоту приватним літаком із Неаполя мера Києва Віталія Кличка та столичних забудовників, про який йшлося в журналістському розслідуванні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

У листі агентства йдеться про те, що НАЗК розпочало збір фактичних даних, на основі яких буде встановлена наявність або відсутність адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією.

«Наведені факти можуть містити ознаки адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, встановлених статтями 172-5 (порушення встановлених законом обмежень щодо одержання дарунка (пожертви) – ред.) та 172-7 (порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів – ред.) Кодексу України про адміністративні правопорушення», - йдеться в листі НАЗК з проханням надати матеріали проведеного журналістського розслідування.

Раніше журналісти повідомили, що мер Києва Віталій Кличко ввечері 17 серпня прилетів із Неаполя до Києва на приватному літаку разом із відомими столичними забудовниками. Крім Кличка, на борту були нардеп і керівник державної корпорації «Укрбуд» Максим Микитась із дружиною. Також на борту літака була Марія Казанцева, яка фігурує в ЗМІ як член наглядової ради будівельної компанії City Capital Group.

Крім того, в списку пасажирів виявився екс-депутат ВР від Партії регіонів, колишній керівник патронатної служби Київської міськадміністрації й бізнес-партнер забудовника Вагіфа Алієва в деяких проектах Вадим Столар.

Раніше суд не дозволив забрати у забудовника землю в історичному центрі Києва.

Також повідомлялося, що Мінрегіон ігнорує запити щодо скандальної забудови Сінного ринку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: