Стало відомо, коли Волкер і Сурков обговорять розміщення миротворців на Донбасі

Читать на русском
Курт Волкер буде зустрічатися з Владиславом Сурковим на початку жовтня щодо миротворців на Донбасі.

Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер проведе зустріч щодо миротворців на Донбасі з радником президента РФ Владиславом Сурковим на початку жовтня.

Про це заявив колишній посол США в РФ Джон Теффт в інтерв'ю «Коммерсанту», передає «Слово і Діло».

«Ми переконані, що мандат такої місії (миротворчої місії ООН – ред.) має бути заснований на повазі до суверенітету України й сприяти меті відновлення її територіальної цілісності. Миротворчі сили ООН мають бути наділені широким мандатом, який дозволив би їм працювати на всій території, де відбувається конфлікт, включаючи можливість міжнародного контролю українською стороною кордону між Україною та Росією...», – зазначив він.

Путін, миротворці та Донбас: російський план і пастка для УкраїниПрезидент України виступає за розширений мандат для миротворців, а в Кремлі згодні лише на те, щоб місія виконувала функцію охорони ОБСЄ. Про різні підходи та реальні шанси введення миротворців розповіли експерти.

«Курт Волкер буде зустрічатися з Владиславом Сурковим на початку жовтня. Ми вважаємо за необхідне спробувати прийти до взаєморозуміння з питання про мандат можливої миротворчої місії», – зазначив він.

При цьому Теффт підкреслив, що якщо вдасться домогтися прогресу щодо Донбасу, то США зможуть зняти частину санкцій із Росії. Однак він зазначив, що поки розмов на цю тему не було.

Нагадаємо, США підтримали пропозицію Петра Порошенка про введення на Донбас миротворчого контингенту під егідою Ради безпеки ООН.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна запропонує проект резолюції Ради безпеки ООН з миротворчої місії на Донбасі найближчим часом, коли погодить позицію з іноземними партнерами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: