Клімкін анонсував внесення проекту резолюції щодо миротворців на Донбасі

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ України прокоментували майбутню резолюцію про мироторців у зоні АТО.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що найближчим часом Україна запропонує проект резолюції Ради безпеки ООН з миротворчої місії на Донбасі, коли погодить позицію з іноземними партнерами.

Про це він сказав ув ефірі програми «Свобода слова» на каналі ICTV у понеділок увечері, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Щодо російської резолюції нічого не почалося, крім дуже формальних консультацій, і то один раунд, щоб просто зреагувати. Ми на цей гачок не попадемося. Спочатку – загальна позиція з «Великою сімкою», з ЄС, Китай також важливий ... ише потім ми підемо з нашою резолюцією», – заявили Клімкін.

«Але це буде загальна, а не тільки наша резолюція», – додав міністр.

Відповідаючи на запитання, Клімкін уточнив, що українська сторона має проект резолюції, узгоджений із друзями України.

«Ми її внесемо саме в той момент, коли в нас буде спільна позиція не лише з нашими друзями, а й з усіма основними гравцями. І коли Росія не зможе на 100% почати гру, як завжди вона робить, зі створення умов для ослаблення мандата місії», – пояснив дипломат.

Він підкреслив, що не може бути ослаблення мандата миротворців.

Також відзначимо, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», Клімкін дав 26 обіцянок, з яких 11 виконав, а 7 – провалив. Рівень його відповідальності – 42%.

Нагадаємо, США підтримали ідею президента Порошенка ввести на Донбас миротворців ООН.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: