Німеччина за розміщення миротворців на всьому Донбасі

Читать на русском
Мандат миротворчої операції ООН на Донбасі не повинен обмежуватися захистом членів моніторингової місії ОБСЄ і має охоплювати всю територію Донбасу.

Мандат миротворчої операції ООН на Донбасі не повинен обмежуватися захистом членів моніторингової місії ОБСЄ і має охоплювати всю територію Донбасу.

Про це заявив глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель під час зустрічі з українським колегою Павлом Клімкіним на полях 72-й сесії Генасамблеї ООН в Нью-Йорку, повідомляє прес-служба МЗС України, пише «Слово і Діло».

«Головну увагу співрозмовники приділили мобілізації спільних зусиль для врегулювання російсько-українського конфлікту, забезпечення дотримання Росією Мінських домовленостей, а також просуванню ініціативи України щодо розгортання миротворчої операції ООН на Донбасі», - йдеться в повідомленні.

Путін, миротворці та Донбас: російський план і пастка для УкраїниПрезидент України виступає за розширений мандат для миротворців, а в Кремлі згодні лише на те, щоб місія виконувала функцію охорони ОБСЄ. Про різні підходи та реальні шанси введення миротворців розповіли експерти.

Габріель підкреслив, що мандат такої операції не повинен обмежуватися захистом членів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і має охоплювати всю територію Донбасу.

Раніше Порошенко в ООН заявив, що Україна не пристане на умови Російської Федерації щодо розміщення миротворців на Донбасі.

Також Трамп в ООН зробив заяву щодо миротворців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: