США підтримали ідею Порошенка ввести на Донбас миротворців ООН

Читать на русском
Під час переговорів із Порошенком Трамп і його команда підтримали пропозицію Києва ввести на Донбас миротворців Радбезу ООН.

США підтримали пропозицію Петра Порошенка про введення на Донбас миротворчого контингенту під егідою Ради Безпеки ООН.

Про це український президент заявив на брифінгу за результатами зустрічі з американським колегою, передає «Слово і Діло».

«Зустріч відбувалася з усією владною командою Сполучених Штатів Америки – був і віце-президент Майк Пенс, і державний секретар Рекс Тіллерсон, і генерал МакМастер (National Security Advisor), і Курт Волкер… США повністю підтримали пропозиції України, мої пропозиції, які були озвучені ще в 2015 році, щодо розміщення на сході України, на окупованій території, миротворців з мандатом Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй», – заявив Порошенко.

Порошенко виступив на Генасамблеї ООН – відеоПорошенко виступив на загальних дебатах 72-ї Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку, особливу увагу приділивши миротворчим функцій Організації.

При цьому він наголосив що йдеться саме про українську позицію з цього питання, що передбачає мандат ООН на всю окуповану територію на сході України, включаючи неконтрольовану ділянку кордону.

«Я підкреслюю і наголошую на українській позиції, яка передбачає мандат на всю окуповану територію на сході України, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону, яка виключить можливість проникнення російських військ, російського озброєння, російської амуніції і справді буде слугувати миру», – додав він.

Нагадаємо, під час відкритої частин зустрічі Трамп схвально висловився щодо прогресу України в різних напрямках розвитку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: