У Києві до Дня журналіста проведуть акцію на підтримку Семени та Сущенка

Читать на русском
Викладачі та студенти Інституту журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка утворять напис #free і напишуть крейдою імена ув'язнених журналістів.

Міністерство інформаційної політики у День журналіста організовує акцію на підтримку незаконно утримуваних Росією журналістів, зокрема – Миколи Семени та Романа Сущенка.

Про це повідомляє прес-служба українського відомства, передає «Слово і Діло».

Планується, що викладачі та студенти Інституту журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка утворять напис #free і напишуть крейдою імена ув'язнених журналістів.

«Роман Сущенко, Микола Семена та інші журналісти, незаконно утримувані на території, підконтрольній Російській Федерації, – приклад професіоналів, дійсно вірних правді, стандартам журналістики та неупередженості висловлювань», – зазначають у відомстві.

Початок акції заплановано на 14:30.

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

Зазначимо, сьогодні, 6 червня, Україна відзначає професійне свято працівників засобів масової інформації – День журналіста. Національна спілка журналістів України 2017 року назвала серед пріоритетів своєї діяльності активізацію зусиль щодо захисту українських журналістів Миколи Семени і Романа Сущенка.

Напередодні, 5 червня, у підконтрольному Кремлю Залізничному районному суді Сімферополя відбулося чергове засідання у справі кримського журналіста Миколи Семени. Наступне засідання призначено на 14 червня.

У травні міський суд Москви відхилив скаргу на продовження арешту українському журналісту Роману Сущенку, якого звинувачують у шпигунстві.

Також зазначимо, у разі ухвалення законопроекту про визнання політв'язнями осіб, позбавлених особистої свободи російською владою, такими можуть визнати близько 60 українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: