Польща ухвалила закон щодо реадмісії з Україною

Читать на русском
Закон наводить, зокрема, перелік переходів, в яких здійснюватимуть передачу нелегалів іншій стороні.

У п'ятницю, 29 вересня, Сейм Польщі прийняв закон про реадмісію (повернення іноземців, які незаконно перетнули кордон) між Польщею та Україною.

Про це повідомляє «Польське радіо», передає «Слово і Діло».

Єврокомісія погрожує Польщі, Чехії та Словаччині судом і штрафамиЄвропейський суд має право накладати штрафи на уряди, які не дотримуються законодавства ЄС.

Згідно з інформацією, закон містить положення, які регулюють реалізацію завдань, спрямованих на депортацію осіб, які нелегально перебувають на території однієї з країн.

«Мова йде про перелік прикордонних пунктів пропуску для прийняття людини назад», - сказав глава Управління з питань іноземців Рафал Рогаля.

Нагадаємо, у 2016 році з Польщі в рамках реадмісії та інших угод в інші країни були повернуті майже 20 тис. іноземців. Більшість з них (майже 17 тис.) відправили назад до України.

Відзначимо, що реадмісія - це взаємні зобов'язання держав, які закріплюються в міжнародних угодах, прийняти назад власних громадян, а також громадян третіх країн і осіб без громадянства, які незаконно прибули на територію однієї з Договірних Сторін або, прибувши законно, втратили підстави для легального перебування .

Раніше в Польщі розповіли, як ставляться до українського закону про освіту.

Нагадаємо, в Німеччині відхилили вимогу Польщі щодо репарації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: