З України депортували італійця, якого підозрюють у наймасштабніших схемах відмивання грошей

Читать на русском
ГПУ сподівається, що такі кроки українських правоохоронців сприятимуть поверненню до України українського військового Віталія Марківа.

Україна депортувала на батьківщину італійця Джузеппе Дональдо Нікосія, якого підозрюють у «наймасштабніших в історії республіки схемах із відмивання грошей».

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

ГПУ сподівається, що такі кроки українських правоохоронців сприятимуть поверненню до України українського військового Віталія Марківа, якого підозрюють у вбивстві італійського журналіста на Донбасі.

«Джузеппе Дональдо Нікосія вкрав у італійців сотні мільйонів євро й багато років переховувався в різних країнах світу. Навесні цього року за результатами добре спланованої операції був затриманий Службою безпеки України», – написав Луценко.

Україна вимагає допустити консула до затриманого в Італії бійця АТОУ заяві підкреслюється, що справа про затримання Марківа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС і Генконсульства України в Мілані.

Процедура екстрадиції, за його словами, була завершена за три місяці.

Заступник генерального прокурора Євген Єнін, якого цитує прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, пожартував, що Джужеппе Нікосії «не допомогло навіть татуювання з портретом Берлусконі на тілі».

Юрій Луценко висловив надію, що такі кроки українських правоохоронців сприятимуть більшому порозумінню з італійськими колегами, в тому числі у справі Віталія Марківа.

Раніше радник міністра МВС, народний депутат Антон Геращенко повідомив, що спеціально створена робоча група зібрала докази невинуватості затриманого в Італії українського нацгвардійця Віталія Марківа.

Адвокат Марківа Раффаелле Делла Валле закликає тих, хто був поруч з українцем під час убивства журналістів, надати свідчення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: