Український IT-сектор істотно збільшив експорт послуг

Читать на русском
Обсяг експорту комп'ютерних та інформаційних послуг у січні-червні 2017 року зріс майже на 20 відсотків порівняно з минулим роком.

Обсяг експорту комп'ютерних та інформаційних послуг в січні-червні 2017 року зріс на 18,3%, до $1,3 млрд, порівняно з аналогічним періодом 2016 року.

Про це повідомила прес-служба Європейської бізнес асоціації (ЕВА), передає «Слово і Діло».

Стало відомо, які спеціальності в Україні є найбільш високооплачуванимиНайбільше вакансій від українських роботодавців представлено у сфері промисловості та виробництва. Також затребуваними є робочі спеціальності.

У першому півріччі ІТ-галузь посіла третє місце в структурі експорту. Водночас обсяг податкових надходжень від ІТ-сектора до держбюджету зріс на 32,9% проти аналогічного минулорічного показника й склав 3,7 млрд ​​грн.

«У першому півріччі 2017 року індустрія сервісних інформаційних і комп'ютерних послуг України продовжує впевнене й стабільне зростання за показниками експорту високотехнологічних рішень і податкових надходжень до бюджету країни», – йдеться в повідомленні.

Приріст основних індикаторів ІТ-сектора пов'язаний перш за все із семивідсотковим зростанням кількості фахівців у топ-50 найбільших гравців індустрії в січні-червні 2017 року, ухваленням законопроекту №4496 про спрощення експорту послуг наприкінці 2016 року та відносною політичною та законодавчою стабільністю в країні.

«На сьогодні ІТ-індустрія є драйвером зростання української економіки й складовою просування нашої держави як високотехнологічної країни на міжнародній арені. З 2013 року галузь демонструє стабільний приріст експорту й у першому півріччі цього року посіла третє місце за зростанням валютної виручки», – повідомив виконавчий директор ІТ-комітету ЕВА Костянтин Васюк.

Раніше в Швейцарії збиралися узаконили сплату податків біткоінами.

Нагадаємо, в Кабміні планують створити єдиний рахунок для всіх платників податків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: