Новий указ Трампа може ускладнити життя українським айтішникам

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп підписав указ «Купуй американське, наймай на роботу американців», який закликає до перегляду програми віз H-1B, що сприяє роботі в США висококваліфікованих іноземних фахівців.

Президент США Дональд Трамп підписав указ «Купуй американське, наймай на роботу американців», який закликає до перегляду програми віз H-1B, що сприяє роботі в США висококваліфікованих іноземних фахівців.

Про це повідомляє «Голос Америки», передає «Слово і Діло».

Підписання указу відбулося до розгляду Конгресом відповідного законопроекту про реформування системи робочих віз для висококваліфікованих працівників H-1B.

Ця програма є популярною серед високотехнологічних компаній США. 85000 віз, що надаються щорічно в її рамках, дозволяють компаніям залучати працівників технічних спеціальностей з усього світу і, зокрема, програмістів з України.

Президентський указ направляє чіткий сигнал виконавчої влади США про початок перегляду системи залучення іноземних працівників, а також посилення захисту американських виробників в системі державних закупівель США.

Український виш визнали одним із найкращих у підготовці програмістівКиївський університет імені Шевченка увійшов в топ-10 вишів за рівнем підготовки програмістів.

«Тільки найкваліфікованіші і високооплачувані працівники повинні мати доступ до цієї програми ..., адже зараз великим компаніям часто вигідно звільнити працівників і наймати фахівців за кордоном. Зараз 80% працівників за візами H-1В отримують зарплати нижчі за середні по галузі», - зазначив чиновник США під час брифінгу в Білому домі, присвяченого новому указу Трампа.

Посилення візових вимог може негативно позначитися на розвитку IT-сектора.

Інша частина указу - «купуй американське» стосується посилення нагляду за виконанням вже існуючих положень щодо використання товарів американського виробництва для таких проектів як, наприклад, американська залізниця Amtrak.

Це також може позначитися на поставках української сталі в США.

Як повідомлялося, українські IT-фахівці очолили світовий рейтинг.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» з'ясувало, чому Україна досі відстає на ринку IT-індустрії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: