У Кабміні планують створити єдиний рахунок для всіх платників податків

Читать на русском
Основною метою законопроекту є спрощення процедури розрахунків платників податків із бюджетами через запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів.

Уряд України пропонує Верховній Раді ухвалити зміни до Податкового кодексу для запровадження єдиного рахунку сплати податків і зборів, а також єдиного соціального внеску через електронний кабінет платника податків.

Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів на засіданні в середу, передає «Слово і Діло».

Е-декларації для антикорупціонерів: спекуляції влади чи рівноправністьПолітичний експерт поділився міркуваннями з приводу конфлікту довкола е-декларування для антикорупційних структур.

«Основною метою законопроекту є спрощення процедури розрахунків платників податків із бюджетами через запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів», – йдеться в пояснювальній записці до документа, наявній у розпорядженні агентства.

Згідно з текстом законопроекту, документ передбачає запровадження системи оплати єдиного соцвнеску, податків і зборів, передбачених Податковим кодексом, крім податку на додану вартість та акцизного податку з реалізації палива, через електронний кабінет платника податків. Нововведення має спростити сплату податків.

Раніше повідомлялося, що авіабудівників звільнили від мита та ПДВ при імпорті комплектуючих.

Нагадаємо, сьогодні Кабмін розірвав угоду з Росією щодо експорту товарів військового призначення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: