Порошенко закликав захистити українську мову в сфері послуг

Читать на русском
Президент Петро Порошенко вважає, що в сфері послуг в Україні потрібно підтягнути українську мову.

Президент Петро Порошенко вважає, що в сфері послуг в Україні потрібно «підтягнути» українську мову.

Про це він сказав під час під час зустрічі з працівниками освіти в Києві 28 вересня, передає УНІАН, пише «Слово і Діло».

Порушення мовних квот: що загрожує «Інтеру» та чи є управа на телеканалНа українському радіо й ТБ начебто діють мовні квоти, але російські пісні продовжують лунати, а вітчизняні телеканали транслюють російський продукт. Зокрема, найбільше порушує вимоги телеканал Інтер. Чи будуть наслідки для телеканалу, з’ясовували експерти.

Президент нагадав, як запроваджені квоти на українську мову змінили ситуацію на ТБ і радіо.

«Тепер радіостанції не просто виконують, а перевиконують вимоги закону про квоти на україномовні пісні й передачі. Аналогічний закон за моєю ініціативою був ухвалений і для телебачення ... Цей закон скоро почне діяти», – сказав Порошенко.

Таку ж ініціативу президент хоче впровадити й у сфері послуг. «У своєму посланні про внутрішнє й зовнішнє становище, з яким я на початку вересня виступив у ВР, поставив завдання ухвалити закон про захист української мови у сфері послуг, оскільки там деякі поводяться так, ніби не розуміють, що працюють у фантастичній країні, в Україні», – додав глава держави.

Раніше повідомлялося, що Нацрада оголосила попередження кільком телеканалам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: