Названі радіостанції, оштрафовані за порушення закону про мовні квоти

Читать на русском
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення відзвітувала про порушення квот на українську мову. Найвища сума штрафу в сумі 215,6 тис. грн була нарахована радіостанції KISS FM.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення відзвітувала про порушення квот на українську мову.

Про це повідомив голова Нацради Юрій Артеменко, пише «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

«За останні півроку ми зафіксували лише 15 порушень закону, через що нарахували штрафів на загальну суму майже 634 тисячі грн. З огляду на те, що штраф за невиконання квот становить 5% від суми ліцензійного збору, радіостанції намагаються перевиконувати квоти, щоб випадково не порушити закон», – розповів Артеменко.

Так, найвища сума штрафу в сумі 215,6 тис. грн була нарахована радіостанції KISS FM, де частка україномовних пісень становила 24% на противагу законодавчо визначеним 25%.

За порушення ж закону в частині ведення передач державною мовою найбільший штраф регулятор застосував до одеської радіостанції «Радіо ГЛАС» – 43,2 тис. грн.

При цьому Артеменко наголосив, що регулятор діє безкомпромісно в кожному випадку правопорушення, навіть якщо йдеться про недовиконання квоти на 0,1%.

«Саме це й дозволило нам забезпечити виконання закону всіма ліцензіатами. Кожне порушення – це радше виняток з правила, обумовлений, головним чином, технічними причинами», – запевняє голова Нацради.

Нагадаємо, що закон про українськомовні квоти на ТБ запрацює з жовтня.

Раніше голова парламентського комітету з питань інформаційної політики Вікторія Сюмар розповіла про законопроект про мовні квоти для друкованих ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: