Нацрада оголосила попередження деяким телеканалам

Читать на русском
У четвер, 7 вересня, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалам ТВi, ZIK та одеській ТРК Град.

У четвер, 7 вересня, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалам ТВi, ZIK та одеській ТРК «Град», а також призначила позапланові перевірки діяльності ЗАТ «Радіокомпанія «Люкс» і декількох телеканалів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Детектор Медіа».

Попередження телеканалу ТВі (ТОВ «Інфо24», Київ) пов'язане з відсутністю супутникового мовлення, ZIK (ТРК «Міст ТБ», Львів) – за порушення за технічними параметрами, ТРК «Град» (Одеса) – щодо показу фільмів з простроченими прокатними посвідченнями.

Нацрада запрошувала на своє засідання керівника або уповноваженого представника ТОВ «Інфо24» (телеканал ТВі) для розгляду питання проведення позапланової перевірки, однак ніхто не з'явився.

За словами голови Нацради Юрія Артеменка, ТВі мовить в Інтернеті, але не здійснює мовлення на супутнику, через що Нацрада визнала наявність порушення та оголосила ТОВ «Інфо24» попередження.

Представник Одеської ТРК «Град» був присутній на засіданні Нацради й пояснив показ телекомпанією фільмів із простроченими прокатними посвідченнями плутаниною, спричиненою вірусом Petya. Як повідомив представник каналу, при тому, що комп'ютери були захищені й майже не постраждали в результаті потужної кібератаки 27 червня, саме в даних за термінами прокатних посвідчень фільмів стався збій.

Нацрада також ухвалила рішення про призначення позапланових перевірок діяльності ЗАТ Радіокомпанія «Люкс» («Люкс ФМ») – щодо дотримання квот на пісні українською мовою, ВАТ НСТУ – через відсутність 5 серпня, в День пам'яті з нагоди вісімдесятих річниці Великого терору, на екрані свічки, ТОВ «Ньюс Нетворк» – через відсутність інформації про День пам'яті.

Раніше в Нацраді повідомили, скільки українських телеканалів транслюватимуться в Криму.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко анонсував законопроект про мову в сфері послуг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: