Муженко відповів на звинувачення: призначити крайніх не вийде

Читать на русском
За словами Муженка, Збройні сили продемонстрували згуртованість і професіоналізм у вирішенні проблеми.

Голова Генштабу ЗСУ Віктор Муженко переконаний, що владі не вдасться звинуватити його чи його підлеглих у бездіяльності щодо ситуації в Калинівці.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Для тих, хто ще не зрозумів, звинуватити мене, моїх підлеглих у бездіяльності не вдасться. Призначити крайніх не вийде», – написав він.

Муженко підкреслив, що для управління Збройними силами вибудувана чітка вертикаль з верховним головнокомандувачем на чолі.

Він повідомив, що завдяки «вмілим, злагодженим і навіть героїчним діям … особового складу 48-го арсеналу пожежа була локалізована й припинена вже до 16 години», що дозволило уникнути втрат серед особового складу й місцевих жителів.

Військова прокуратура назвала чотири версії пожежі в КалинівціГоловний військовий прокурор Анатолій Матіос озвучив чотири основних версії початку пожежі на складі боєприпасів у Калинівці.

«Спільно з СБУ, ДСНС, НГУ та Національною поліцією Збройні сили продемонстрували згуртованість і професіоналізм у вирішенні проблеми», – підкреслив Муженко.

Він також додав, що в ситуації, коли в країні йде війна, головним об'єктом ворожої атаки є Збройні сили як основна опора національної безпеки.

«Відразу з'явилися ті, хто прагне розхитати боєготовність та цілісність Збройних сил. Їхнє завдання співпадає з ворожим: а) переконати суспільство в тому, що командування ЗС нездатне адекватно реагувати на загрози; б) посіяти сумнів у спроможності ЗСУ захистити свій народ; в) збити довіру до армії. І на цьому тлі реалізувати свої політичні амбіції. Ці люди не розуміють, що ЗС стали іншими. Не такими, як були в 2014 році», – написав Муженко.

Як відомо, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що вся вертикаль оборонного керівництва країни, починаючи з начальника Генерального штабу, має нести відповідальність за пожежу на складах у Калинівці.

Раніше радник очільника МВС Антон Геращенко пропонував звільнити голову Генштабу Віктора Муженка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: