Матіос говорить, що українські військові об'єкти охороняють пенсіонери

Читать на русском
Головний військовий прокурор Анатолій Матіос звернув увагу на проблему кадрового складу охорони об'єктів.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що військову охорону складів боєприпасів несуть, зазвичай, літні люди, в яких мінімальна мотивація.

Про проблему кадрового складу охорони об'єктів він розповів на брифінгу в Одесі, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Еспресо.TV».

«Основна проблема, на яку необхідно звернути увагу, – це кадрова проблема з вартовими воєнізованої охорони, в яких надзвичайно низька зарплатня, і в основній своїй масі охорону здійснюють літні люди», – сказав він.

Полторак розповів, скільки тонн придатних боєприпасів зберігалося на складі в КалинівціКерівник Міністерства оборони України назвав кількість придатних боєприпасів на складах під Вінницею.

За його словами, такі люди не можуть охороняти стратегічні запаси боєприпасів.

«Напівцивільні люди похилого віку з мінімальною зарплатнею, не маючи мотивації, не можуть охороняти стратегічні запаси нашої держави», – наголосив Матіос.

Також він заявив, що слідчі не встановили жодних диверсійних груп, які б могли підпалити арсенал у Калинівці, інформація про безпілотник також не підтвердилася.

Раніше у ЗМІ з'явилась інформація, що склади під Калинівкою охороняли солдати-строковики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: