Пожежа в Калинівці: Геращенко ініціюватиме відставку Муженка

Читать на русском
За пожежу на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області має понести відповідальність голова Генштабу ЗСУ Віктор Муженко.

За пожежу на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області має бути покараний голова Генштабу ЗСУ Віктор Муженко.

Про це в Facebook написав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, повідомляє «Слово і Діло».

Новобогданівка, Балаклія, Калинівка: історія пожеж на арсеналах зброї та обіцянки політиківПожежа в Калинівці вкотре вказала на слабке місце в обороні країни. Попри те, що таке трапляється далеко не вперше, висновки не зроблені.

Він назвав інцидент військовою катастрофою. «Тисячі тонн боєприпасів, які за кілька годин перетворилися на купу уламків, могли бути використані для навчання й підвищення боєздатності нашої армії. Вони могли бути обвалені на голову ворога й використані для захисту нашої країни від агресора. Тепер цей стратегічний склад, слідом за Балаклійським та Сватівським військовими складами, перетворився на ніщо через тотальну безкарність вищого військового керівництва ЗСУ за попередні катастрофи», – зазначив Геращенко.

Нардеп також переконаний, що місце Віктора Муженка має зайняти молодий і відповідальний офіцер Збройних сил, який «очолить процес справжньої, а не фейкової реформи армії та флоту».

Вибухи в Калинівці: ворог намацав слабке місцеЖурналіст Денис Попович відстежив, як розгорталася ситуація в Калинівці, та проаналізував можливі причини й наслідки вибухів.

Радник міністра внутрішніх справ України виступає з пропозицією до комітету з питань національної безпеки і оборони на найближчому засіданні розглянути питання про звернення до президента України Петра Порошенка з пропозицією відправити у відставку голову Генерального штабу Віктора Муженка та його заступника, відповідального за збереження та безпеку військових складів.

«Також пропоную провести депутатські перевірки силами членів комітету з питань національної безпеки і оборони щодо дотримання заходів безпеки на інших військових складах і зробити висновки про те, що ще потрібно зробити для гарантування безпеки», – зазначив він.

Відзначимо, начальником Озброєння ЗСУ є генерал-майор Микола Шевцов.

Раніше в СБУ розповіли, чи є вибухи в Калинівці диверсією.

Нагадаємо також, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав суму, необхідну для ліквідації наслідків надзвичайного стану в Калинівці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: